Marketler fiyatı sabitlediklerini duyurmuştu: Et zammı için harekete geçildi

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, ramazan ayı öncesinde kırmızı et sektöründeki fiyat dalgalanmalarına ilişkin uyarıda bulunarak “Gerekirse denetimlerimizi daha fazla tarafı içine alacak şekilde genişleteceğiz.” dedi.

Küle, AA muhabirine, kurumun kırmızı et sektörüne yönelik yürüttüğü çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

FİYATLAR ANALİZ EDİLİYOR, GİZLİ İNCELEMELER YAPILIYOR

Kırmızı et piyasasına yönelik denetimlerinin iki boyutu olduğuna işaret eden Küle, hem kurum uzmanlarının firmalarda habersiz inceleme yaptığını hem de fiyatları sürekli takip ve analiz ettiklerini ifade etti.

Başkan Küle, tarım ve gıda sektörüne yönelik inceleme ile ceza uygulamalarının artarak süreceğini belirterek “Ramazan ayı öncesi fiyat dalgalanmaları konusunda tüm kesimleri uyarıyoruz, gerekirse denetimlerimizi daha fazla tarafı içine alacak şekilde genişleteceğiz. Vatandaşlarımızın makul fiyatla gıda tedarik etmesi önceliklerimiz arasındadır.” ifadelerini kullandı.

“PARA CEZALARI YÜKSEK”

Ramazan öncesinde sektörde faaliyet gösteren firmalar ve bazı birlik başkanlarınca fiyatlara ilişkin açıklamalar yapıldığını anımsatan Küle, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sosyal medya aracılığıyla da kırmızı et fiyatları konusunda manipülatif birtakım söylemlerde bulunulduğunu gözlemliyoruz. Tüm sektör paydaşlarını yakından takip ediyoruz. Tüm tarafları arz-talep dengesi dışında birtakım davranışlar yoluyla fiyat artışına neden olacak davranışlardan uzak durmaları konusunda uyarmak istiyorum.”

Rekabet Kurumu Başkanı Küle, maliyetlerle ilişkilendirilemeyen manipülatif fiyat dalgalanmaları ve buna neden olabilecek davranışların, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal şüphesi doğurduğuna dikkati çekerek “Para cezalarımız çok yüksek miktarlara ulaşabilmektedir. Bu nedenle sektördeki tüm paydaşlar, fiyatlarını kendi maliyetleri ölçüsünde başka hiçbir etkiye maruz kalmadan oluşturmalıdır.” diye konuştu.

Related Posts

Ekonomistlerin nisan ayı enflasyon beklentileri belli oldu

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi’ne katılan ekonomistler, nisan ayında Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) yüzde 3,24 arttığını tahmin ediyor.

TEKNOFEST KKTC’de ikinci gün! Yerli hava araçları uçuş gösterileri yapacak

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) ikinci gününde ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Yeşil hidrojen için kritik çağrı: Cari açığın kapanmasında stratejik rol oynayacak

Yeşil Hidrojen Üreticileri Derneği Başkanı Yusuf Günay, Türkiye’nin yeşil hidrojen potansiyelinin cari açığın azaltılmasında kilit rol oynayabileceğini belirterek, hidrojen enerjisi için özel bir otorite atanması gerektiğini vurguladı. Avrupa’nın enerji dönüşümünü örnek gösteren Günay, Gökçeada ve Bozcaada’nın Yeşil Hidrojen Üretim Sanayi Bölgesi ilan edilmesi için çalışmalar yürüttüklerini açıkladı.

Gece yarısı sürpriz mevduat faizi kararı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile yatırım fonları ve kısa vadeli TL mevduatları için uygulanan yüzde 15’lik stopaj oranını 3 ay süreyle uzattı. Uluslararası finans kuruluşları, 19 Mart operasyonlarının ardından ekonomi yönetiminin stopaj oranlarını düşürebileceğini öne sürmüştü.

İşçiler kendi bayramına eksik maaşla girdi

Deprem bölgesindeki inşaatların ana yüklenicisinin Emlak Konut ve TOKİ olduğunu hatırlatan Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut “İnşaatların neredeyse hepsinde maaşlar en az 2 ay geriden geliyor. Hak edişler gecikiyor.”

Merkez Bankası Başkanı Karahan’dan zarar değerlendirmesi: ‘Zarar eden tek biz değiliz’

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Genel Kurulu’nda yeni dönem için önemli kararlar alındı. Toplantıda, Banka Meclisi ve Denetleme Kurulu’nun yeni üyeleri belirlendi. Başkan Karahan, Banka’nın önceliğinin fiyat istikrarı olduğunu vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir