ABD’li doktor gençlik formülünü açıkladı! 15 yıl geriye götürüyor: ‘En kötü gıda uzak durun’

Amerikalı Doktor Gençlik Formülünü Açıkladı: 15 Yıl Geriye Götürüyor, En Kötü Gıda Uzak Durun

68 yaşındaki Dr. Eric Verdin, uzun ömür ve sağlıklı yaşlanma konusunda dünyanın önde gelen uzmanlarından biri. Yaptığı bilimsel çalışmalar, genellikle vücudun yaşam tarzı değişikliklerine verdiği tepkilerden oluşuyor. Dr. Eric’e göre öğünlere dikkat edildiği zaman biyolojik yaşınız bile gençleşiyor.

Dr. Verdin, modern kahvaltı alışkanlıklarını eleştirerek, şekerli tahıllar ve portakal suyu gibi yüksek glisemik indeksli gıdaların zararlarına dikkat çekiyor. “Hayal edebileceğiniz en kötü kahvaltı, bir bardak portakal suyuyla eşleştirilmiş bir kase şekerli tahıldır” diye konuşan Verdin, bu tür gıdaların kan şekerinde ani dalgalanmalara yol açtığını belirtiyor.

Şekerli gıdalar, sadece gün içinde enerji seviyelerinde iniş çıkışlara neden olmakla kalmıyor, aynı zamanda inflamasyonu artırarak yaşlanmayı da hızlandırabiliyor. Uzun ömür için kahvaltıda şekerden uzak durmalıyız.

Dr. Verdin’in önerdiği ideal kahvaltı modeli ise sağlıklı yağlar, protein ve yavaş sindirilen kompleks karbonhidratlardan oluşuyor. Bu modele, zeytinyağında pişirilmiş yumurta, tam buğday ekmeği üzerine avokado ve tütsülenmiş veya pişmiş somon örnek verilebilir. Besinler, uzun süre tokluk hissi sağlarken, sindirim sistemi ve beyin fonksiyonlarını destekler.

Dr. Verdin’in kahvaltı önerisi uzun ömürle ilişkilendirilen Akdeniz diyetine dayanıyor. Taze sebzeler, meyveler, baklagiller, tam tahıllar ve işlenmemiş gıdalardan oluşan bu diyet, sağlıklı yaşlanmanın temel taşlarından biri. Ayrıca doktor, Akdeniz diyetini benimseyen toplulukların daha düşük kronik hastalık oranlarına sahip olduğunu belirtiyor.

Kahvaltıyı atlamak veya yanlış besinlerle geçiştirmek, kan şekeri dengesizliklerine, enerji düşüklüğüne ve kilo kontrolünde zorluklara yol açabilir. Dr. Verdin, kahvaltının bilişsel fonksiyonları güçlendirdiğini, metabolizmayı canlandırdığını ve gün boyunca daha iyi bir odaklanma sağladığını ifade ediyor.

Bilimsel araştırmalara göre yaşam tarzı değişiklikleriyle biyolojik yaşın yavaşlatılabileceği söyleniyor. Dr. Verdin, bu süreci desteklemek için beslenme, egzersiz, uyku ve stres yönetiminin bir arada ele alınması gerektiğini ifade ediyor. Ancak elbette kahvaltı bu yaşam tarzı değişikliklerinin en önemli parçalarından biri olarak karşımıza çıktı.

Related Posts

Anne adaylarına kritik uyarı: 32’inci haftadan önceye plan yapın

Yaz mevsimini daha rahat ve konforlu geçirmek için anne adaylarına önerilerde bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gönül Kazezoğlu, “Yaz tatili planlaması yapılırken, gebeliğin ilk 3 ayında bulantı ve kusma şikayetleri yoğun yaşanıyorsa, tatili daha sonraki haftalara ve tercihen 32’nci haftadan önceye denk getirmek faydalı olacaktır” dedi.

Sağlık Sen 2 Nolu Şubeden Hemşireler ve Ebeler Haftası Moral Günü Kutlaması

Sağlık Sen 2 Nolu Şube tarafından Anneler Günü, Hemşireler ve Ebeler Haftası kutlaması Konak Polis Evi’nde gerçekleşti.

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Küçük bedenlere büyük yoksulluk: Her 5 çocuktan biri büyüyemiyor!

Türk Pediatri Kongresi, bu yıl 60. kez pediatri camiasını bir araya getirdi. 2 binden fazla çocuk hekiminin katıldığı kongrede, farklı başlıklardaki oturumlarda 300’ün üzerinde konuşmacı ve başkan görev alarak kongreye doğrudan destek verdi.

Bu nadir görülen kanser belirtisi sadece banyoda ortaya çıkıyor

Uzmanlar, safra yolu kanserinin (kolanjiyokarsinom) sessiz ilerleyip çoğu kez geç evrede teşhis edildiğine dikkat çekiyor. İlk uyarı işaretleri sıklıkla tuvalette ortaya çıkıyor; ancak sindirim veya idrar yolu problemleriyle karıştırılabildiği için gözden kaçabiliyor.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük risk taşıyabilir

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.