Dijital Risklerden Korunma Eğitimi’nden 39 bin 920 kişi yararlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çocukları Dijital Risklere Karşı Koruyor

Çocukların dijital ortamdaki olumsuz içeriklerden korunması için hayata geçmesi planlanan sosyal medya düzenlemesi için hazırlıklar devam ederken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocukların, ailelerin ve toplumun dijital risklere karşı farkındalığını artırmak için önemli adımlar atmaktadır.

Bakanlık, kamu kurumları, üniversiteler, ve STK’lar gibi çeşitli paydaşlarla işbirliği yaparak, özel kreş, gündüz bakımevi, çocuk kulübü çalışanları ve çocukların ailelerine dijital içeriklerdeki risklere karşı eğitimler sunmaktadır.

Bugüne kadar “medya kavramı”, “yeni medya araçları”, “çocuk ve dijital medya”, “dijital çağda ebeveyn olmak”, “bilişim teknolojilerinin çocuklar için fırsatları ve riskleri”, “çocukları bilişim teknolojilerinin risklerinden korumak için aileler tarafından dikkat edilmesi gereken hususlar”, “önerilen web ve ihbar adresleri”, “dijital oyunlar için kullanılan sınıflandırma sistemi” konularında verilen eğitimlerden 39 bin 920 kişi faydalanmıştır.

Ayrıca, Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı kapsamında, 2024-2028 yıllarını içeren dönemde ailelere medya okuryazarlığı, bilinçli medya kullanımı, dijital ebeveynlik, siber zorbalık, dijital suçlar gibi konularda eğitimler verilecektir.

Bunun yanı sıra ilköğretim ve lise öğrencilerine yönelik teknoloji kullanımı konusunda dijital okuryazarlık eğitim programları yaygınlaştırılacak ve gençlerin teknoloji ve medya alanında fırsatlarından faydalanmaları teşvik edilecektir.

Bakanlık ayrıca, zararlı içeriklerin bildirilmesi için Çocuk için Dost Uygulamalar (DUY) web sitesi ve ihbar hattını oluşturmuş ve bugüne kadar 2 bin 432 içerik hakkında işlem gerçekleştirmiştir.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Engelliler için devrim niteliğinde bir gelişme

Oturduğunuz yerden, klavyeye dahi dokunmadan yazı yazabildiğinizi düşünün. İşte geliştirilen bu robotik el, düşünce gücüyle hareket ettirilebiliyor. Carnegie Mellon Üniversitesi’nden gelen son gelişme engelli bireyler için yeni bir umut ışığı olabilir.

Turkcell’den yapay zeka adımı!

Panelde değerlendirmelerini aktaran Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç yapay zeka ve büyük veri temelli teknolojilerin artık sadece birer araç değil, dijital çağın yeni paradigmaları olduğunu belirterek, yapay zekânın yalnızca algoritmalarla …

Mobil uygulamayla kıyafetleri sanal olarak üzerinizde deneyin

Teknoloji devi Google, yapay zekâ destekli yeni bir mobil uygulama geliştirdi: Doppl. Şimdilik yalnızca ABD’de ve iOS ile Android cihazlarda kullanılabilen bu deneysel uygulama, kullanıcıların farklı kıyafetleri sanal olarak kendi görselleri üzerinde denemelerini sağlıyor.

Dünya’nın kalbinde şaşırtıcı buluş! Yerin derinliklerindeki yeni keşifler

Dünya’nın derinliklerinde, yerkabuğunun hemen altında yer alan manto katmanında, bilim insanlarını şaşırtan bir gerçek gün yüzüne çıktı: Katı haldeki kayalar, sıvı gibi çok yavaş ama sürekli bir şekilde akıyor. Bu akıntılar, kıtaların hareketinden …

Avustralyalı bilim insanları, beyin dalgalarındaki düşünceleri çözen yapay zekâ modeli geliştirdi

Avustralyalı bilim insanları, beyin dalgalarındaki düşünceleri çözen yapay zekâ modeli geliştirdi

İlk kez bu kadar net gözlemlendi! Evreni anlama şeklimiz kökten değişecek

James Webb Uzay Teleskobu, gezegen oluşumu hakkındaki teorileri sarsacak bir gözleme imza attı. 307 ışık yılı uzaklıktaki genç bir gezegende yüksek irtifa mineral bulutları ve olası metal yağmuru tespit edildi.