Nazilli Fotoğraf Sanatı Derneği, Yeni Teknolojilerle Fotoğrafçılığı Geliştiriyor

Nazillili Fotoğraf Tutkunları Yeni Teknolojileri Öğreniyor

Aydın’ın Nazilli ilçesinde fotoğraf tutkunları tarafından 2006 yılında kurulan Nazilli Fotoğraf Sanatı Derneği üyeleri, fotoğraf işleme yazılımlarındaki gelişmeler ve yapay zeka destekleri ile gelen yenilikleri öğreniyor.

Nazilli’de 19 yıl önce iki farklı fotoğraf tutkunu grubun bir araya gelerek ilçede fotoğraf sanatına ilgiyi artırma amaçlı kurduğu Nazilli Fotoğraf Sanatı Derneği, etkinliklerine devam ediyor. Haftalık olağan toplantılarında; hem bilgilerini pekiştirme, hem çektikleri fotoğrafları değerlendirme hem de yeni fotoğraf tutkunları ile bilgi alışverişinde bulunma amaçlı etkinliklerine bir yenisini daha eklediler. Kuruldukları günden bu yana yüzlerce fotoğraf sanatçısı kazandıran dernek üyeleri, dünya çapında başarılı çalışmalara imza atarken aynı zamanda da bölgenin kültürel, doğal ve tarihi zenginliklerini kadrajlarına alarak tanıtım elçiliği de yaparak bölgeye değer katıyor.

Fotoğraf tutkunları bir araya geliyor

Dernek üyeleri başta olmak üzere dernek dışından da dünyaca ünlü fotoğraf sanatçılarının katılımları ile ilçedeki fotoğraf sanatını geliştirmeyi ve özendirmeyi amaçlayan dernek, son olarak Nazilli Fotoğraf Sanatı Derneği Yönetim Kurulu Sekreteri Bilgisayar Mühendisi ve Fotoğraf Eğitmeni Kamil Okyay tarafından günümüz teknolojileri ile fotoğraf sanatının buluşmasını seminer şeklinde anlattı.

“Fotoğraf işlemede yapay zeka ve teknolojik gelişmeleri değerlendirdik”

Dernek Başkanı Refik Karacaoğlu öncülüğünde, dernek yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri ve fotoğraf tutkunlarının katıldığı seminerde, fotoğraf işleme yazılımlarındaki gelişmeler, yapay zeka kabiliyetlerinin de eklenmesiyle birlikte baş döndürücü bir hıza ulaşan teknolojiyi anlatan Fotoğraf Eğitmeni Kamil Okyay: “Nazilli Fotoğraf Sanatı Derneği 2006 yılından beri fotoğraf sanatına hizmet eden, Nazilli ve çevresindeki fotoğraf severleri buluşturan bir dernek. Derneğimizin faaliyetleri arasında haftada bir kez olmak üzere teknolojik gelişmeleri anlattığımız uygulamalarımız oluyor. Bugün ise fotoğraf işleme programlarında yapay zekanın kullanılması ile birlikte oluşan yenilikleri kullanıcılarımıza ve üyelerimize anlatmaktı. Bu konuda bir güncelleme yapmış olduk. Haftada bir defa bu tarz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Buradaki seminer ve uyguladığımız eğitimleri sahada da uygulayarak daha da pekiştiriyoruz. Sanatsal ve tarihi açıdan çok zengin bir bölgemiz var. Gezilerimizle bölgemizi tanımaya ve tüm dünyaya da tanıtmaya çalışıyoruz. Çevremizdeki tüm fotoğraf severleri de derneğimize bekliyoruz” dedi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ALİ SOYDEMİR – Yerel

Related Posts

AMD Radeon RX 9070 GRE duyuruldu! İşte özellikleri

AMD, RDNA 4 mimarili RX 9000 serisini genişletmeye devam ediyor. Şirket RX 9070 XT modelinin ardından, bu kez serinin yeni üyesi Radeon RX 9070 GRE modelini duyurdu. Bazı perakendecilerde ön siparişe açılan RX 9070 GRE’nin, resmi lansman tarihi ise …

SK hynix, 16 katmanlı dünyanın ilk HBM4 belleğini tanıttı

Bellek çözümlerinde dünya liderlerinden SK hynix, HBM4 teknolojisini ilk kez kamuoyuna tanıttı. Şirket, TSMC’nin Kuzey Amerika Teknoloji Sempozyumu’nda gerçekleştirdiği sunumda, yeni nesil bellek inovasyonlarını gözler önüne serdi. Bu alanda …

iPhone pil sağlığı nasıl artırılır?

iPhone kullanıcılarının en büyük endişelerinden biri, zamanla kaçınılmaz olarak azalan pil sağlığıdır. Premium fiyat etiketine sahip bu akıllı telefonlar yüksek performans sunsa da, günlük yoğun kullanımda batarya sağlığı beklenenden hızlı düşebilir …

Mars’taki tuhaflık çözülmek üzere: Manyetik kanıtlar ortaya çıktı

Mars’ın günümüzde manyetik alanı yok ve bu durum, gezegenin atmosferinin zamanla yok olmasının başlıca nedeni olarak gösteriliyor. Ancak bilim insanları, Mars’ın geçmişte bir manyetik alana sahip olduğunu gösteren güçlü kanıtlar bulmuş durumda. Fakat bu alanın yalnızca güney yarımküreyi kapsadığı düşüncesi, araştırmacıları yıllardır meşgul ediyor.

Avrupa gözünü ABD’li akademisyenlere dikti

Avrupa Birliği, ABD’deki fon kesintileri nedeniyle zorluk çeken akademisyenlere daha yüksek hibeler ve araştırma özgürlüğü sunarak kendini güvenli bir araştırma destinasyonu olarak tanıtmayı hedefliyor.

Apple, iPhone üretimini Hindistan’a kaydıracak! Peki neden?

Apple, 2026 yılı sonuna kadar ABD pazarında satışa sunulacak tüm iPhone modellerinin üretimini Hindistan’a kaydırmaya hazırlanıyor. Şirket bu hamlesiyle birlikte, Çin’e olan bağımlılığını azaltmayı ve yürürlüğe giren ek vergilerden kaçınmayı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir