Üniversite tercihleri 2025: Üniversite tercihleri 2025 için en iyi bölümler hangileri, hangi bölümler revaçta olacak?

Gelecekte üniversite tercihi yapacak öğrenciler için belirli bölümler popüler hale geliyor. Bu tercihler, iş gücü piyasasının gereksinimleri, teknolojik ilerlemeler ve küresel trendlere bağlı olarak şekilleniyor. Üniversite adayları, tercih edecekleri bölümleri merak ediyor ve dikkat etmeleri gereken noktaları araştırıyor. 2025 yılı üniversite tercihlerinde hangi bölümler tercih edilecek, hangi bölümler revaçta olacak?

2025 YILI İÇİN EN İYİ BÖLÜMLER

2025 yılında, elektrik-elektronik mühendisliği ve makine mühendisliği gibi bölümler büyük ilgi görecek. Enerji ve otomasyon teknolojilerindeki artış, bu bölümlere olan talebi artırıyor. Aynı zamanda, psikoloji ve psikolojik danışmanlık bölümleri de daha fazla öğrenci çekecek. Küresel ekonomiye odaklı bölümler arasında ise uluslararası ticaret ve finans öne çıkıyor.

HANGİ BÖLÜMLER POPÜLER OLACAK?

Yapay zeka mühendisliği, veri bilimi, siber güvenlik ve biyoteknoloji gibi yeni nesil alanlar, 2025 yılında üniversite tercihlerinde gençlerin favorisi olacak.

YKS 2025 NE ZAMAN?

2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 21-22 Haziran 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

TYT-AYT 2025 TARİHLERİ

Temel Yeterlilik Testi (TYT) 21 Haziran 2025 Cumartesi günü yapılacak, Alan Yeterlilik Testi (AYT) ise 22 Haziran 2025 Pazar günü gerçekleşecek.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Related Posts

iPhone pil sağlığı nasıl artırılır?

iPhone kullanıcılarının en büyük endişelerinden biri, zamanla kaçınılmaz olarak azalan pil sağlığıdır. Premium fiyat etiketine sahip bu akıllı telefonlar yüksek performans sunsa da, günlük yoğun kullanımda batarya sağlığı beklenenden hızlı düşebilir …

Mars’taki tuhaflık çözülmek üzere: Manyetik kanıtlar ortaya çıktı

Mars’ın günümüzde manyetik alanı yok ve bu durum, gezegenin atmosferinin zamanla yok olmasının başlıca nedeni olarak gösteriliyor. Ancak bilim insanları, Mars’ın geçmişte bir manyetik alana sahip olduğunu gösteren güçlü kanıtlar bulmuş durumda. Fakat bu alanın yalnızca güney yarımküreyi kapsadığı düşüncesi, araştırmacıları yıllardır meşgul ediyor.

Avrupa gözünü ABD’li akademisyenlere dikti

Avrupa Birliği, ABD’deki fon kesintileri nedeniyle zorluk çeken akademisyenlere daha yüksek hibeler ve araştırma özgürlüğü sunarak kendini güvenli bir araştırma destinasyonu olarak tanıtmayı hedefliyor.

Apple, iPhone üretimini Hindistan’a kaydıracak! Peki neden?

Apple, 2026 yılı sonuna kadar ABD pazarında satışa sunulacak tüm iPhone modellerinin üretimini Hindistan’a kaydırmaya hazırlanıyor. Şirket bu hamlesiyle birlikte, Çin’e olan bağımlılığını azaltmayı ve yürürlüğe giren ek vergilerden kaçınmayı …

Japonya’da, halka şeklinde dünyanın en büyük ahşap yapısı inşa edildi

Japonya’da dünyanın en büyük ahşap yapısı tamamlandı. Grand Ring olarak adlandırılan halka şeklindeki yapı, 2 km çevre uzunluğuyla Guinnes Dünya Rekorları tarafından resmi olarak dünyanın en büyük ahşap yapısı olarak tescil edildi. Geleneksel …

Google, Gemini’yi telefonlara yüklemesi için Samsung’a “çılgın paralar” ödüyormuş

Google hakkındaki anti-tekel davasında ortaya çıkan bir gerçek, şirketin Gemini’yi kullanıcılara kabul ettirmek için ne kadar büyük paralar ödediğini gösterdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir