Yatırımcıların yüzü onunla güldü

TÜİK Mart Ayı Finansal Yatırımlar Reel Getiri Oranlarını Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayına ilişkin finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını duyurdu. Bu verilere göre aylık en yüksek reel getiri Euro’da gerçekleşti. Euro, yurt içi üretici fiyat endeksi ile %4,42’ye, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile ise %3,83’e ulaştı.

Yatırım araçları açısından değerlendirildiğinde; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde külçe altın %2,90, BIST 100 endeksi %1,66, mevduat faizi (brüt) %1,27 ve Amerikan Doları %0,64 oranlarında yatırımcısına reel getiri sağlarken, Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) %1,90 oranında kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde ise külçe altın %2,31, BIST 100 endeksi %1,08, mevduat faizi (brüt) %0,69 ve Amerikan Doları %0,07 oranlarında yatırımcısına reel getiri sağlarken, DİBS %2,46 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

Külçe Altın Yıllık Bazda Yüzde 10,90 Getiri Sağladı

Külçe altın, üç aylık değerlendirmede en yüksek reel getiri oranına sahip yatırım aracı oldu. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %10,90, TÜFE ile indirgendiğinde ise %8,05 oranlarında yatırımcısına getiri sağladı. Aynı süreçte BIST 100 endeksi, Yİ-ÜFE ile %4,95, TÜFE ile %7,40 kaybettirdi.

Altı aylık değerlendirmede külçe altın; Yİ-ÜFE ile %13,83, TÜFE ile %6,83 oranlarında reel getiri sağlarken, BIST 100 endeksi aynı dönemde Yİ-ÜFE ile %5,99, TÜFE ile %11,77 kaybettirdi.

Yıllık Bazda Külçe Altın En Yüksek Reel Getiriyi Sağladı

Yıllık değerlendirmede külçe altın; Yİ-ÜFE ile %22,20, TÜFE ile %9,28 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiriyi sunan yatırım aracı oldu. Aynı dönemde mevduat faizi (brüt) Yİ-ÜFE ile %12,70, DİBS %6,18 oranlarında getiri sağlarken, Amerikan Doları %6,23, Euro %6,79 ve BIST 100 endeksi %8,70 kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde ise mevduat faizi (brüt) %0,78 getiri sağlarken, DİBS %5,05, Amerikan Doları %16,14, Euro %16,65 ve BIST 100 endeksi %18,35 oranlarında kaybettirdi.

Related Posts

Yüksek enflasyon bütçeleri zorluyor: Asgari ücret açlık sınırının altında!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı KAMU-AR’ın raporuna göre, yüksek enflasyon, temel ihtiyaçlarda ciddi fiyat artışlarına yol açtı. Ailelerin yaşam standartları, artan harcamalar karşısında büyük bir zorlukla karşı karşıya. Asgari ücret ve emekli maaşları, temel ihtiyaçları karşılamada yetersiz kalıyor.

Dev Alman bankasından Türk Lirası için kötü senaryo uyarısı!

Commerzbank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz adımlarına rağmen Türk Lirası’ndaki değer kaybının devam ettiğine dikkat çekti. Banka, para politikasındaki değişimlerin güveni zedelediğini vurguladı.

Kriz ayında altına sarıldık

Vatandaşlar, İBB’ye yapılan siyasi operasyon ve Trump gündemiyle geçen mart ayında kuyumcularda 59 milyar TL’lik kartlı harcama yaptı.

Yılın ilk 3 ayında 3,1 milyon doları aşan hamsi ihracatı

Türkiye’den yılın ilk çeyreğinde yapılan hamsi ihracatı 3 milyon 143 bin 252 dolara ulaştı.

Çin’den tüketimi artırma hamlesi

Çin, iç talebin zayıf kalması nedeniyle ekonomiyi canlandırma çabalarının bir parçası olarak, gelen tüketimi artırmak amacıyla yabancı turistlere yönelik vergi iadesi politikalarını iyileştireceğini açıkladı.

Bakan Işıkhan duyurdu: Binlerce kişinin emekliliği iptal edilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı canlı yayında 9 bin kişi tarafından sahte boşanma yoluyla yetim aylığı alındığını duyurdu. Işıkhan, 7 bin 400 kişi hakkında işlem başlatılarak, adreslerine gerekli tebligatların gönderildiğini duyururken, bu kişilere ödenen rakamların faiziyle geri alınması için savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir