Yurttaşın muayene için ödeyeceği katılım payı tutarlarında büyük artış oldu: Zamlar sağlığı engelliyor

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Hizmetleri Ücretleri Yükseltildi

Resmi Gazete’de yayımlanan son düzenlemeyle, Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’e göre sağlık hizmetleri ücretlerinde önemli artışlar yapıldı. İkinci basamak resmi sağlık hizmeti sunucularında 6 lira olan katılım payı ücreti 20 liraya, ikinci ve üçüncü basamak özel sağlık hizmeti sunucularında ise 15 lira olan ücret 50 liraya çıkarıldı. Aynı şekilde eğitim ve araştırma hastaneleri ile şehir hastanelerinde 7 lira olan katılım payı ücreti de 45 liraya yükseltildi.

Üniversite hastanelerinde ise 8 lira olan ücret artık 45 lira olarak uygulanacak. Ayrıca muayene ücretleri, aile hekiminin hastayı hastaneye sevki halinde yüzde 50 oranında azaltılarak alınacak.

‘Sağlık Sektöründe Büyük Tepkiler’

Sağlık sektöründe faaliyet gösteren kurumlar, bu büyük artışlara tepki gösterdi. Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu, “Turpun büyüğü heybede. Heybe açılıyor. Zamlar geliyor” derken İstanbul Tabip Odası ise şu açıklamayı yaptı: “Bu zamlar, halkın sağlık hizmetlerine erişimini zorlaştıracak büyük bir engeldir.” Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan da konuyla ilgili şu görüşleri paylaştı: “Eczacılar olarak vatandaşlarla karşı karşıya bırakıldık. Artan ücretler nedeniyle eczacılar olarak nasıl bir durumla karşı karşıya kalacağımızı bilmiyoruz. Oysa asıl görevimiz, eczanelerde ilaç ve danışmanlık hizmeti sunmaktır. SGK’li vatandaşların muayene ücretlerini tahsil etmek, biz eczacıların asli görevi değildir. Bu, bizi olumsuz etkileyen bir durumdur. Özel hastaneler ve devlet hastanelerinde muayene veznesi bulunmasına rağmen, 30 bin eczane muayene tahsil veznesi olarak kullanılmaktadır.”

Related Posts

Yüksek enflasyon bütçeleri zorluyor: Asgari ücret açlık sınırının altında!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı KAMU-AR’ın raporuna göre, yüksek enflasyon, temel ihtiyaçlarda ciddi fiyat artışlarına yol açtı. Ailelerin yaşam standartları, artan harcamalar karşısında büyük bir zorlukla karşı karşıya. Asgari ücret ve emekli maaşları, temel ihtiyaçları karşılamada yetersiz kalıyor.

Dev Alman bankasından Türk Lirası için kötü senaryo uyarısı!

Commerzbank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz adımlarına rağmen Türk Lirası’ndaki değer kaybının devam ettiğine dikkat çekti. Banka, para politikasındaki değişimlerin güveni zedelediğini vurguladı.

Kriz ayında altına sarıldık

Vatandaşlar, İBB’ye yapılan siyasi operasyon ve Trump gündemiyle geçen mart ayında kuyumcularda 59 milyar TL’lik kartlı harcama yaptı.

Yılın ilk 3 ayında 3,1 milyon doları aşan hamsi ihracatı

Türkiye’den yılın ilk çeyreğinde yapılan hamsi ihracatı 3 milyon 143 bin 252 dolara ulaştı.

Çin’den tüketimi artırma hamlesi

Çin, iç talebin zayıf kalması nedeniyle ekonomiyi canlandırma çabalarının bir parçası olarak, gelen tüketimi artırmak amacıyla yabancı turistlere yönelik vergi iadesi politikalarını iyileştireceğini açıkladı.

Bakan Işıkhan duyurdu: Binlerce kişinin emekliliği iptal edilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı canlı yayında 9 bin kişi tarafından sahte boşanma yoluyla yetim aylığı alındığını duyurdu. Işıkhan, 7 bin 400 kişi hakkında işlem başlatılarak, adreslerine gerekli tebligatların gönderildiğini duyururken, bu kişilere ödenen rakamların faiziyle geri alınması için savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir